Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
08.11.2019
19:43
Foto: arhiv ePosavje
Na seji so se sestali člani sevniškega občinskega sveta. Med drugim so sprejeli sklep, da se prične z izvajanjem ukrepov za dolgoročno vzdržno in uspešno poslovanje Javnega podjetja Plinovod Sevnica.

Takrat je šlo za ambiciozno in smelo odločitev

SEVNICA Javno podjetje Plinovod Sevnica vse od svojega nastanka pred 30 leti s plinom oskrbuje industrijo, predvsem pa prebivalstvo mesta Sevnica. "Takrat je šlo za ambiciozno in smelo odločitev. Cenovno primeren energent je bil pripeljan v mesto in ta oskrbo je bila oskrba kot javno samostojno podjetje Plinovod Sevnica," pove Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica.

Svetniki izglasovali pripojitev h Komunali

V slovenskem prostoru je nekaj izkušenj s takimi podjetji, a vendar to izbirno gospodarsko javno službo večinoma opravljajo komunale oziroma podjetja, ki vključujejo tudi druge dejavnosti. "Rešitev v sevniškem primeru je predlagana tudi ta, da se izbirna gospodarska javna služba prenese na Komunalo," dodaja župan. Svetniki so na seji odločili, da bodo Javno podjetje Plinovod Sevnica pripojili k Javnemu podjetju Komunala Sevnica. To ima kar nekaj prednosti, poudarja sevniški župan.

Za občane bistvenih sprememb ne bo

S povezavo javnih služb pa bi prišlo do racionalizacije poslovanja. Za občane, tiste, ki so povezani preko plinovodne mreže v sistem, bistvenih sprememb ne bo, zatrjuje župan.

Ansat TV

sevnica
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja