Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
03.12.2019
19:31
Izobraževalni program Pametne zgradbe
Foto: arhiv ePosavje
V Slovenijo prihaja študijski program za izpopolnjevanje za pametne zgradbe. Kot pravijo partnerji proejkta, bo program narejen po meri gospodarstva, saj bo vseboval več različnih področij.

Izobraževalni program "Pametne zgradbe"

Prepoznan kot perspektiven projekt

Študijski program za izpopolnjevanje Pametne zgradbe je projekt, ki je bil pri Evropski komisiji prepoznan kot perspektiven projekt in s katerim bodo razvijali izobraževalni program HVET za visoko kvalificirano in mobilno delovno silo.

Kdo je sooblikoval program?

Program so sooblikovali slovenski partnerji, v projektu sodelujejo Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško, Center Republike Slovenije za poklicno izobraževanje in Šolski center Novo mesto. Omenjeni so skupaj s partnerji iz Hrvaške in Italije na pol poti pri razvoju projekta, katerega glavni cilj je razvoj kurikuluma – programa pametnih zgradb.

Pri razvoju kurikuluma sodelujejo ekspertne delovne skupine

O razvoj kurikuluma pravijo, da ta temelji na pridobljenih informacijah podjetij, ki se ukvarjajo s »pametnimi« dejavnostmi v zgradbah, ki so zbrani v analizah. "Pomemben faktor pri izdelavi programa so ekspertne delovne skupine, ki potekajo v vseh treh državah in katere sestavljajo strokovnjaki tega področja (fakultete oz. izobraževalne ustanove in gospodarstveniki), potrebne informacije bomo pridobili tudi na okroglih mizah in skozi ostale aktivnosti," dodajajo sporočijo.

Industrija 4.0

Študijski program za izpopolnjevanje bo, tako pravijo snovalci, narejen po meri gospodarstva, saj bo vseboval tudi področja organizacije, načrtovanja, marketinga, s poudarkom na praktičnem izobraževanjem.

"Boljša kakovost storitev, krepitev konkurenčnosti in dvig življenjskega standarda"

"Snovalci programa verjamemo, da bo naš program pripomogel k boljši kakovosti storitev, krepitvi konkurenčnosti gospodarstva, dvigu življenjskega standarda, kar so tudi smernice industrije 4.0," še dodajajo v sporočilu.

(bš)

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja