Skip to main content
V Posavju 12.4° C Torek, 26. oktober 2021
23.05.2020
08:26
Helikopter Slovenske vojske, Bell 412
Foto: arhiv ePosavje
Helikopter Slovenske vojske je v petkovem večeru pristal v Brežicah, sicer pa na 112 še dve tehnični intervenciji in 8 klicev za nujno pomoč.

Petek na 112: Helikopter v Brežicah, dve intervenciji, 8 nujnih

Gasilci pomagali reševalcem v Bušeči vasi

Ob 11.28 so v Bušeči vasi, občina Brežice, gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Brežice s tehničnim posegom odprli vhodna in notranja vrata stanovanjske hiše, v kateri je bila onemogla oseba. Pomagali so reševalcem nujne medicinske pomoči Brežice pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

Odprli vrata s tehničnim posegom

Ob 18.00 so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica na Drožanjski cesti v Sevnici, kjer so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja.

Helikopter v Brežicah

Ob 19.40 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z medicinsko ekipo in inkubatorjem na krovu poletela v Brežice in iz tamkajšnje bolnišnice prepeljala otroka v Univerzitetni klinični center v Ljubljano.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

helikopter
brežice
sevnica

Pridružite se nam