Skip to main content
V Posavju 21.9° C Ponedeljek, 26. julij 2021
27.10.2020
14:55
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Kar gre naokoli, pride naokoli. Šentjernejski policisti so ustavili pijanega 28-letnega Brežičana in sopotnico, krški policisti ponudili alkotest 38-letnemu Šentjernejčanu, a ni bil za pihanje.

28-letni Brežičan napihal. A to ni bilo vse

Neregistriran in nezavarovan avtomobil z napačnimi tablicami

V noči na torek so policisti Policijske postaje Šentjernej v Starem sejmišču ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen polo. Med postopkom so ugotovili, da 28-letni voznik iz Brežic nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,92 miligramov alkohola. Kot pravijo policisti, je mladenič vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic.

1720 evrov kazni, s potnico bosta plačala tudi zaradi kršenja policijske ure

Policisti so mu zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov in kršitve zakona o nalezljivih boleznih izdali plačilni nalog v višini 1720 evrov in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Avtomobil so mu zasegli in plačilni nalog izdali tudi potnici, ki je prav tako kršila določila zakona o nalezljivih boleznih.

Šentjernejčan v Krškem odklonil alkotest in prespal pri policistih

Tudi 38-letnik kršil začasno omejitev gibanja

Policisti Policijske postaje Krško pa so v noči na torek med opravljanjem nalog v Krškem zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila iz Šentjerneja. Policisti pravijo, da je 38-letni kršitelj, ki je kršil določila zakona o nalezljivih boleznih, opravljanje preizkusa odklonil, pa so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

"Gospod, boste šli z nami"

"Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog," dodajajo policisti.

Na Obrežje pod gasom

55-letni državljan BiH napihal

Na mejni prehod Obrežje je v noči na torek na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila bosanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 55-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. Policisti so ga odpeljali v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

(eP)

krško
policija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja