Skip to main content
V Posavju 11.6° C Sreda, 19. maj 2021
09.02.2021
11:51
Foto: arhiv ePosavje
V noči na torek spor dveh na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje zaradi vrivanja v kolono. 38-letnica je proti 26-letniku usmerila, nič manj in nič več, pištolo. Sicer airsoft pištolo, a vendarle.

Na Obrežju spor zaradi vrivanja v kolono

38-letnica usmerila airsoft pištolo proti 26-letniku

BREŽICE Na Policijski upravi Novo mesto pravijo, da policisti v noči na torek posredovali zaradi groženj na območju mejnega prehoda Obrežje, kjer je prišlo do spora med voznico in voznikom, ki sta stala v koloni vozil na vstopu v Slovenijo.

Vrinil se je pred 38-letnico, ta pa mu je pokazala pištolo

Kakor dodajajo policisti, naj bi se 26-letni državljan Bosne in Hercegovine z avtomobilom VW passat vrinil pred avtomobil 38-letne voznice iz Srbije, ta pa naj bi izstopila iz vozila in proti njemu usmerila pištolo. 26-letnik je stekel do policistov po pomoč, ti pa so takoj posredovali in ženski odvzeli airsoft pištolo.

Policija, državna meja

Policisti okoliščine še preverjajo

Ukrepali bodo v skladu s pooblastili. Kazen? Globa

Policisti okoliščine še preverjajo in bodo zoper kršiteljico ukrepali v skladu s pooblastili. "Prepovedano je namreč nošenje, razkazovanje in uporaba različnih predmetov, ki sicer ne spadajo v kategorijo orožja po zakonu o orožju, vendar pa se z njimi lahko povzroči vznemirjenje ali ogroženost. Za prekršek se posameznika kaznuje z globo," dodajajo.

(eP)

državna meja
obrežje
brežice

Pridružite se nam