Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
24.10.2020
13:39
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti imajo ob vnovičnem zaprtju gostinskih lokalov in ostalih poslovnih dejavnosti nekaj preventivnih nasvetov za lastnike poslovnih prostorov.

Preventivni nasveti policistov pred nepovabljenimi gosti v zaprtih lokalih

V prvem valu epidemije so storilci odnesli blagajne z denarjem, tobačne izdelke in alkohole

KRŠKO V spomladanskem obdobju, ko so bili zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni začasno zaprti gostinski lokali in nekatere druge dejavnosti, so na območju Policijske uprave Novo mesto obravnavali posamezne vlome in tatvine iz poslovnih prostorov.

V poslovnih prostorih ne hranite denarja ali predmetov

Preverite tudi delovanje videonadzornih in alarmnih naprav

Policisti dodajajo, da so v večini primerov storilci odtujili prenosne blagajne z menjalnim denarjem, iz gostinskih lokalov pa tudi tobačne izdelke, dražje alkoholne pijače in druge predmete. Lastnikom oziroma najemnikom in izvajalcem dejavnosti ob ponovnem zaprtju svetujejo, da v poslovnih prostorih ne hranijo denarja ali predmetov, ki so pogosta tarča tatov. Občasno naj obiščejo poslovne prostore in preverijo delovanje videonadzornih in alarmnih naprav.

Nujni klici na 113

"Občane pozivamo, da nas še naprej obveščajo o pojavu sumljivih oseb"

Policisti izvajajo številne aktivnosti namenjene preprečevanju in preiskavam vlomov v stanovanjske in druge objekte. "Med preiskavo so nam vsakršne informacije v veliko pomoč. Občane pozivamo, da nas še naprej obveščajo o pojavu sumljivih oseb ali vozil na določenem območju. Prav ljudje so namreč tisti, ki najbolje ocenijo, kdaj gre za posameznike ali vozila, ki v neko okolje ne sodijo," pravijo policisti.

Informacije o registrskih številkah vozil in opisi oseb so v veliko pomoč

Ob tem pravijo, da se storilci pogosto natančno pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja, opazujejo objekte, kamor imajo namen vlomiti in navade stanovalcev. Informacije o registrskih številkah vozil in opis oseb, ki so se pred vlomom pojavljale v bližini, so lahko ključne za uspešno preiskavo.

(eP)

policija
krško
brežice
sevnica
koronavirus
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja