Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
28.10.2020
09:58
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na Drnovem prijeli štiri sprovajalce - dva Italijana in dva Slovenca. Na Čatežu ob Savi ustavili tudi Ukrajinca, vseh pet pa je skupaj prevažalo 11 državljanov Bangladeša.

Na Drnovem prijeli štiri sprovajalce in šest državljanov Bangladeša

Slovenca pomagala Italijanoma

Policisti so v torek okoli 16. ure pri krožišču na Drnovem ustavili avtomobil italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljana Italije, stara 37 in 40 let, v vozilu prevažata šest državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so ustavili tudi osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak, v katerem sta bila dva državljana Slovenije, ki sta prav tako sodelovala pri sprovajanju tujcev.

Četverici so odvzeli prostost, postopki s tujci pa še potekajo

Policisti so četverici so odvzeli prostost, jih pridržali in jih bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Avtomobila so zasegli, policijski postopki z državljani Bangladeša pa še potekajo.

Na Čatežu ustavili avto poljskih tablic

28-letni Ukrajinec prevažal 5 državljanov Bangladeša

Brežiški policisti so ob 17. uri v Čatežu ob Savi ustavili osebni avtomobil Audi A4 poljskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da 28-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža pet državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Ukrajinca so pridržali

Policisti so sprovajalca pridržali in mu zasegli avtomobil, policijski postopki z državljani Bangladeša še niso zaključeni. 

Pri Podbočju trije Afganistanci in dva Kitajca

Postopki z njimi še niso zaključeni

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Podbočju izsledili in prijeli tri državljane Afganistana in dva državljana Kitajske. "Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še niso zaključeni," pravijo policisti.

(eP)

brežice
krško
državna meja
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi