Skip to main content
V Posavju 3.6° C Petek, 9. december 2022
22.08.2019
19:47
Foto: PGD Sevnica
Sevniški reševalci, gasilci in policisti so v popoldnevu obravnavali nesrečo, občanka padla s traktorja, poklicali so helikopter, odpeljal jo je v celjsko bolnišnico.

Padla pod zadnje traktorsko kolo

SEVNICA Ob 14.29 je v naselju Ledina, občina Sevnica, občanka pri vožnji traktorja po makadamski cesti zapeljala na rob ceste in pri tem padla pod zadnje levo traktorsko kolo.

Nesreča na Ledini

Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo in pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečenke, katero so kasneje prenesli do helikopterja.

Na pomoč je priletel helikopter

Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so občanko ustrezno oskrbeli in predali ekipi helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor, občanko so s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v Splošno bolnišico Celje, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

Traktor "ponorel"

Traktor neregistriran, je pa imel varnostni lok

V četrtek popoldne se je na Ledini pri Sevnici v nesreči s traktorjem hudo poškodovala 22-letnica. Po prvih ugotovitvah sevniških policistov je traktor pri vožnji navzdol začel nenadzorovano pridobivati hitrost. Iz traktorja sta padla 22-letna voznica in sopotnik. Traktor je bil sicer neregistriran, a je imel varnostni lok. Traktor se je nato nekaj metro naprej zaletel v kozolec in obstal.

Voznica huje poškodovana, sopotnik lažje

Na kraju je prvo nujno pomoč nudila ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Sevnica, pri čemer so jim pomagali še gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica. Voznico traktorja so iz kraja s helikopterjem slovenske vojske odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Sopotnik je bil poškodovan lažje, o dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec.

(PU Novo mesto, bš, eP)

sevnica
helikopter
nmp sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam