Skip to main content
V Posavju 28.8° C Sobota, 24. julij 2021
22.10.2020
18:02
Helikopterska nujna medicinska pomoč
Grafika: ePosavje.com
Helikopter Slovenske vojske je zjutraj pristal v Vojskem v občini Kozje, gasilci so razkuževali na dveh lokacijah - v brežiški in sevniški občini.

Gasilci razkužili v Brežicah in Sevnici

Ob 7.40 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško v Brežicah razkuževali prostore doma starejših občanov Brežice, ob 15.55 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica v Sevnici razkuževali prostore osnovne šole.

Ogenj uničil avtomobil

Ob 11.14 je cesti v naselju Ravni v krški občini gorelo osebno vozilo. Požar, ki je vozilo uničil, so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško.

Helikopter v Vojskem pri Kozjem

Ob 8.52 je dežurna posadka helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor s helikopterjem poletela v Vojsko v občino Kozje, kjer so od reševalcev nujne medicinske pomoči Šmarje pri Jelšah prevzeli obolelo osebo in jo prepeljali v nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Podsreda so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

kozje
krško
brežice
sevnica
pge krško
pgd sevnica

Pridružite se nam