Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
03.08.2021
20:02
Nesreča, Novo mesto, 3. avgust 2021
Foto: PU Novo mesto
Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so okoli 5.20 med kontrolo prometa na avtocesti pri Starinah zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Volswagen passat.

Znakov policistov niso upoštevali, zbežali so proti Novem mestu

NOVO MESTO Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, voznik svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo ter vijugal po vozišču. Dežurni na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so z opisom vozila seznanili policiste na terenu in policista Policijske postaje Novo mesto sta se takoj odzvala z namenom, da voznika ustavita in mu preprečita nadaljevanje nevarne vožnje.

V robnik, na bok in v policista

Službeno vozilo sta policista ustavila na Andrijaničevi cesti in izstopila, da bi za morebitno uporabo pripravila sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil. V tem trenutku je iz nasprotne smeri z veliko hitrostjo pripeljal voznik passata, trčil v robnik ob cesti in izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je bočno drsel, čelno trčil v službeni avtomobil policije, potem pa je vozilo odbilo v policista, ki sta bila ob vozilu.

En policist huje, drugi lažje poškodovan

Poškodovanima policistoma so kolegi in občan, ki je bil v bližini, nudili prvo pomoč in reševali policista, ki je bil ukleščen pod vozilom. Po prvih podatkih iz bolnišnice je eden izmed policistov utrpel hude telesne poškodbe, drugi pa je lažje poškodovan. "Povzročitelj in dva potnika v njegovem vozilu v nesreči nista bila poškodovana," dodajajo.

(19:59) Policisti prosijo za pomoč

Pokličite 01 583 88 20 ali 113

S Policijske uprave Novo mesto policisti po današnji prometni nesreči, ki se je zgodila okoli 5.30 na Andrijaničevi cesti v Novem mestu, zaradi razjasnitev vseh okoliščin pozivajo vse udeležence v prometu, ki so se ob tej uri vozilu Volkswagen passat karavan, črne barve, zaradi nevarne vožnje morali umikati ali jih je voznik kako drugače ogrožal, da o tem obvestijo Postajo prometne policije Ljubljana, Grič 56, Ljubljana na telefonsko številko 01 583 88 20 ali pokličejo na interventno številko 113.

Policisti zoper 25-letnika vodijo predkazenski postopek

Poziv velja tudi za vse ostale priče nesreče, ki bi lahko pripomogle k razjasnitvi vseh okoliščin nesreče. Policisti zoper 25-letnika z območja Krškega vodijo predkazenski postopek zaradi sumov kaznivega dejanja, ker je s svojo vožnjo pred tem ogrožal tudi druge udeležence v prometu.

25-letnik je stari znanec policije

Že več kot 30-krat so ga obravnavali zaradi kršitev cestno prometnih predpisov

Po prvih ugotovitvah s kraja je prometno nesrečo povzročil 25-letni voznik z območja Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in so ga policisti že 33-krat obravnavali zaradi cestno prometnih kršitev, od tega sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Policisti so 25-letniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili strokovni pregled, mu odvzeli prostost in ga pridržali.

Na razplet bo počakal v pridržanju

"O prometni nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo," dodajajo policisti.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja