Skip to main content
Torek, 16. april 2024
21.06.2023
12:38
Policija
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 82 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 308 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči. Prijeli tudi sprovajalca in tujce na območju meje

Padec motorista

Nekaj po 13. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Gornjem Brezovem na območju PP Sevnica. Policisti  so ugotovili, da je 27-letni motorist zaradi nepravilnega prehitevanja izgubil oblast nad motorjem in trčil v avtomobil 37-letnega voznika. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval.

Vlom v Krškem

V kraju Anže na območju PP Krško je med 19. 6. in 20. 6. nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil akumulator in kosilnico. Lastnika je oškodoval za 700 evrov.

Z dvorišč odtujili več predmetov

Z dvorišča objekta v Mrtvicah je v noči na 20. 6. nekdo odtujil mizo iz betona. Z  dvorišča stanovanjske hiše v Dolenjem Mokrem Polju pa je med 14. in 16. uro neznanec odtujil motorno žago in posodo z gorivom.

Na Obrežju ujeli sprovajalca

Okoli 21.30 so policisti na Obrežju ustavili osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Srbije v vozilu prevaža štiri državljane Afganistana, ki so nedovoljeno prestopili mejo. Državljanu Srbije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja  prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo  privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Afganistana še potekajo.

Policija prijela tudi druge tuje državljane

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Slovenska vas, Loče) izsledili in prijeli 79 državljanov Bangladeša, 29 državljanov Rusije, 22 državljanov Sirije, 15 državljanov Maroka, 14 državljanov Afganistana, devet državljanov Kitajske, devet državljanov Konga, šest državljanov Mongolije, pet državljanov Alžirije, pet državljanov Kube, pet državljanov Indije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Senegala, dva državljana Burkine Faso in državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, še dodajajo na Policiji.

 

policija
mejni prehod

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja