Skip to main content
Torek, 28. november 2023
19.06.2023
12:14
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 16. in 19. junijem 2023 posredovali v 244 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 741 klicev. Na meji prijeli 345 tujih državljanov.

SEVNICA: Povzročitelj nesreče z 2,6 promili alkohola

 V petek, 16. junija 2023,  nekaj  po  13.  uri  se  je  zgodila prometna nesreča v Orešju nad Sevnico. Policisti PP Sevnica so ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila  zaradi  neprilagojene  hitrosti  v  ovinku  izgubil  oblast nad vozilom, zapeljal  s ceste in z avtomobilom obstal v potoku. Povzročitelj, ki  se  v  nesreči  ni  poškodoval,  je  imel v litru izdihanega zraka 1,27 miligramov  alkohola.  Odvzeli  so  mu vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Bučki so sevniški policisti v soboto, 17. junija 2023, okoli 20. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio in  mu  zaradi  očitnih  znakov  alkoholiziranosti odredili preizkus. 62-letni kršitelj, ki nima veljavnega  vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRŠKO: Huje poškodovan kolesar

Policisti PP Krško so bili v petek, 16. junija 2023, nekaj po 15. uri obveščeni o padcu kolesarja  na  Senovem.  Zbrali  so  obvestila in ugotovili, da je 62-letni moški  zaradi  vožnje  preblizu  desnemu  robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in se huje poškodoval. Reševalci so moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Policisti PP Krško so v noči na 18. 6. v Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Ford kuga. Med postopkom so ugotovili, da gre za 24-letnega kršitelja, ki je vozil v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje motornih vozil, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,39 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Iz torbice odtujili denarnico z denarjem in osebnimi dokumenti

V petek, 16. junija 2023, je dopoldne v prodajalni v Krškem nekdo izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz torbice odtujil denarnico z denarjem in osebnimi dokumenti. Torbico  je  oškodovanka  brez  nadzora  odložila v nakupovalni voziček.

V Velikih Malencah vlomili v pomožni objekt

V Velikih Malencah je v noči na nedeljo, 18. junija 2023, nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil električne vodnike in več steklenic in pločevink s pijačo. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 850 evrov.

Nedovoljeni prehodi državne meje - največ državljanov Pakistana (90)

Policisti so med 16. 19. junijem na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Brežice, Mostec, Gabrje pri Dobovi) izsledili in prijeli 90 državljanov Pakistana, 70 državljanov Maroka, 63 državljanov Bangladeša, 39 državljanov Rusije, 26 državljanov Afganistana, 12 državljanov Indije, deset državljanov Sirije, osem državljanov Iraka, osem državljanov Kube, šest državljanov Nepala, štiri  državljane Alžirije, štiri državljane Palestine, tri državljane Šrilanke, državljana Ugande in državljana Gambije.

Pretep v Brežicah

Brežiške policiste so v noči na nedeljo, 18. junija 2023, poklicali na pomoč s prireditvenega prostora v Hrastju pri Cerkljah, kjer naj bi se pretepalo več oseb. Takoj so se odzvali in vzpostavili javni red in mir. Ugotovili so identiteto petih vpletenih oseb, ki so bili pod vplivom alkohola, trem udeležencem pretepa so reševalci nudili prvo pomoč. Zoper 20-letnega kršitelja so policisti uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. Na podlagi ugotovitev bodo zoper osumljence oziroma kršitelje ustrezno ukrepali.

Nesreča pri delu v Podlipi

V soboto, 17. junija 2023, so bili policisti dopoldne smo bili obveščeni o nesreči pri delu v kraju Podlipa na območju PP Krško. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policist je 64-letni  moški  opravljal  košnjo  trave s kmetijskim traktorjem s pripeto kosilnico. Pri vožnji po strmi brežini se je s traktorjem prevrnil, padel in obležal pod vozilom. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Policisti  okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

krško
brežice
mejni prehodi

Pridružite se nam

Poglejte tudi