Skip to main content
V Posavju 4.2° C Petek, 26. 2024
08.02.2022
07:53
Mestni muzej Krško
Foto: arhiv ePosavje
Kam greste lahko na Prešernov dan po prgišče kulture? Imamo nekaj kulturnih namigov za vse generacije.

Grad Rajhenburg, Mestni muzej Krško, Galerija Krško

Na Gradu Rajhenburg bo od 10. do 14. ure delavnica Kolaži iz tekstila, ustvarjalni kotiček za družine in otroke ob razstavi Ive Tratnik. Delavnico bo izvajala kustosinja pedagoginja Zinka Junkar.

V Mestnem muzeju Krško bo ob 15. uri strokovno vodstvo po razstavi Podoba tovarne celuloze na Vidmu pri Krškem, ob 15.30 uri pa vodstvo po razstavi Vladka in Vladimir, 5. pogled v Štovičkov depo: Jaz, ženska Vladka in Vladimir.

Ob 16. uri pa vas na vabijo na ogled razstave Tea Curk Sorta: Transcendence.

Po razstavah bodo vodile kustosinje dr. Helena Rožman, Nina Sotelšek in Anita Radkovič.

 

Kulturni dom Krško

V Kulturnem domu Krško bo na ogled brezplačna projekcija izbranih kratkih filmov konzorcija Film in Maribor.

Ob 18. uri program za otroke:   https://www.kd-krsko.si/program/predavanja-predstavitve-filmski-dogodki/film-in-maribor-program-kratkih-filmov-za-otroke
Ob 19. uri program za odrasle: https://www.kd-krsko.si/program/predavanja-predstavitve-filmski-dogodki/film-in-maribor-program-kratkih-filmov-za-odrasle

 

Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki

V Galeriji Božidar Jakac bo od 10.00 do 18.00 na ogled nova postavitev Bogdan Borčić & Boris Gaberščik: V dialogu, ki bo soočila njuna dela iz različnih obdobij: Borčićeve grafike iz različnih razvojnih stopenj njegovega zrelega delovanja (1969-2003) in Gaberščikove fotografije, nastale v preteklih petih letih (2017-2021).

Med 10.00 in 16.00 bo potekala Medgeneracijska ustvarjalnica Reciklaža in grafični odtisi, ob 11.00 pa javno vodstvo po razstavi Vezi. Zagrebška likovna akademija in slovenski umetniki med obema vojnama s kustosinjo Asto Vrečko.

(eP)

galerija božidar jakac
mestni muzej krško
galerija krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja