Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
01.02.2024
12:00
PPIU Novo mesto
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 78 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 230 klicev.

Kršitelja pridržali

Nekaj po 11. uri so bili krški policisti obveščeni o nevarnem ravnanju pešca, ki je s hojo po cesti ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali in kršitelj izsdledili. Ugotovili so, da gre za 50-letnega moškega, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Policiste je žalil, opozoril in ukazov ni upošteval, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru v Brežicah je v noči na 31. 1. nekdo odprl pokrov motorja osebnega avtomobila in odtujil več delov motorja. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 1.000 evrov.

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

V noči na 1. 2.  so policisti na območju Jesenic ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni državljan Romunije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Rakovec, Jereslavec, Obrežje) izsledili in prijeli 16 državljanov 29 državljanov Sirije, 24 državljanov Afganistana, 18 državljanov Maroka, pet državljanov Armenije, pet državljanov Rusije, štiri državljane Somalije, štiri državljane Bangladeša, državljana Egipta in državljana Alžirije. Na območju PP Črnomelj (Stari trg ob Kolpi, Žuniči) so prijeli 11 državljanov Sirije in dva državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

pu novo mesto

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja