Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
24.05.2022
06:21
Foto: arhiv ePosavje
Od zadnjega poročanja so policisti Policijske uprave Novo mesto intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 231 klicev.

Kronika Policijske uprave Novo mesto, 23. maj 2022

8 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Ob tem so dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nimata veljavnih vozniških dovoljenj, zasegli vozili.

13 kršitev javnega reda in miru

Policisti so zabeležili tudi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin, posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Pozor, državna meja

Na meji so izsledili 19 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč in Slovenske vasi na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 13 državljanov Kolumbije, tri državljane Nove Gvineje in tri državljane Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam