Skip to main content
V Posavju 4.7° C Torek, 23. 2024
04.04.2022
06:26
Foto: arhiv ePosavje
Od zadnjega poročanja so policisti obravnavali 27 prometnih nesreč ter 24 kršitev javnega reda in miru, na številko 113 so prejeli 456 klicev.

27 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

24 kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali zaradi 24-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Policija, avtomobil

127 nujnih primerov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 1. in 4. aprilom intervenirali v 127 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 456 klicev, posredovali so zaradi poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Varnostni pas varuje vas

Med 4. in 10. aprilom na območju celotne države poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost prometa - Varnostni pas varuje vas. Policisti bodo v teh dneh pogosteje preverjali ali vozniki in potniki v vozilu na vseh sedežih uporabljajo varnostne pasove.

Pozorni bodo na prevoze otrok

Policisti bodo pozorni na varne prevoze otrok, ki morajo biti na sedežih zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. "Dosledno bodo ukrepali tudi zoper voznike, ki bodo med vožnjo uporabljali mobilne telefone," pravijo v sporočilu.

9171 kršitev

Na območju Policijske uprave Novo mesto so lani ugotovili 9171 kršitev neuporabe varnostnih pasov in 3285 kršitev zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja