Skip to main content
V Posavju 2.6° C Torek, 7. december 2021
15.06.2021
06:39
Foto: arhiv ePosavje
Od zadnjega poročanja šest prometnih nesreč in devet kršitev javnega reda in miru, na številko 113 so prejeli 183 klicev, posredovali pa so na 52 nujnih primerih.

Kronika Policijske uprave Novo mesto, 14. junij 2021

Policisti so obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so posredovali zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih, s področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Policija, kljuka

182 klicev na številko 113

Policisti so posredovali zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in požara, intervenirali so v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 182 klicev.

Pri gašenju se je lažje poškodovala 60-letnica

Okoli 11. ure so bili policisti obveščeni o požaru stanovanjske hiše na območju Kostanjevice na Krki. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je do požara prišlo v kuhinji, kjer je oškodovanka na štedilnik postavila ponev z mastjo. Pregreta maščoba se je vnela, ogenj pa je zajel kuhinjsko napo in ostalo pohištvo.

Požar so gasilci omejili in pogasili, še pred njihovim prihodom pa se je med poskusom gašenja lažje poškodovala 60-letna stanovalka. Policisti bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Iztočili gorivo

Na delovišču v okolici Brežic je neznanec iz rezervoarjev dveh delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja