Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
18.12.2023
13:46
Foto: ePosavje.com
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 15. in 18. decembom posredovali v 239 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 739 klicev.

Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola

V soboto, 16. decembra 2023, nekaj po 17. uri se je zgodila prometna nesreča v Zdolah na območju Krškega. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 66-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilo, zapeljal s ceste in trčil v stopnišče stanovanjske hiše. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti policijske postaje Sevnica so bili v nedeljo, 17. decembra 2023, nekaj pred 6. uro obveščeni o prometni nesreči v naselju Log, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v vrata stanovanjske hiše. Opravili so ogled in ugotovili, da je 34-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v stanovanjsko hišo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V Bukošku odtujili motorno žago

V kraju Bukošek na območju Brežic je v soboto, 16. decembra 2023, dopoldne nekdo iz odprtega prtljažnika osebnega avtomobila odtujil motorno žago in lastnika oškodoval za 1.100 evrov.

Iz hiše ukradli nakit

V Globčicah na območju Brežic je prav tako v soboto, 16. decembra 2023, 16. in 18. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit.

Iz počitniške hiške odtujili hrano

Na območju Vrhovske vasi, na območju policijske postaje Brežice, so v noči s sobote, 16., na nedeljo, 17. decembra 2023, neznanci vlomili v sedem počitniških hiš. Po prvih ugotovitvah iz šestih objektov niso ničesar odtujili, iz ene počitniške hiše pa so odtujil prehrambene izdelke.

policija
nesreča
alkohol

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja