Skip to main content
Petek, 12. april 2024
03.01.2024
14:31
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 29. decembrom 2023 in 3. januarjem 2024 posredovali v 354 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 928 klicev.

Voznik pod vplivom prepovedanih drog zbil kolesarko in pobegnil s kraja prometne nesreče

V petek, 29. decembra 2023, nekaj po 7. uri so bili policisti obveščeni, da naj bi v Dolenjem Vrhpolju voznik osebnega avtomobila zbil kolesarko in pobegnil s kraja prometne nesreče. O pobeglem vozniku so bili takoj obveščeni policisti na širšem območju. Na podlagi opisa so ga izsledili in ustavljali, vendar znakov ni upošteval, nadaljeval je z nepredvidljivo in nevarno vožnjo, v naselju vozil tudi 100 km/h in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Zoper kršitelja so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil in mu onemogočili nadaljnjo vožnjo in ogrožanje. Ugotovljeno je bilo, da gre za 26-letnega voznika, ki je še pred prometno nesrečo, v kateri je zbil kolesarko, povzročil še eno nesrečo, ko je v Šmarju oplazil avtomobil 71-letnega voznika in prav tako nadaljeval z vožnjo.

Lažje poškodovano 49-letno kolesarko so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so 26-letniku zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus, ki je potrdil prisotnost amfetaminov in metafetaminov. Zasegli so mu tudi vrečko s prašnato snovjo s sumom na kokain in manjšo količino prepovedane konoplje.

Policisti okoliščine kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči še preiskujejo. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Pod vplivom alkohola tudi kolesar

Policisti policijske postaje Brežice so v torek, 2. januarja 2023, nekaj po 5. uri na regionalni cesti v Brežicah zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika kolesa, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Voznica huje poškodovana

V ponedeljek, 1. januarja 2023, okoli 15.30 se je zgodila prometna nesreča v naselju Laze na območju policijske postaje Dolenjske Toplice. Policisti so ugotovili, da je 62-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v stanovanjsko hišo. Huje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Policisti zaščitili žrtve nasilja v družini in nasilnežu odvzeli prostost

Policisti policijske postaje Brežice so v  soboto, 30. decembra 2023, posredovali zaradi nasilja v družini v zasebnem prostoru v Brežicah, kjer je pijan nasilnež grozil družinskim članom. 44-letni nasilnež se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zbrali so obvestila in ugotovili, da že dalj časa izvaja psihično nasilje nad nekdanjo partnerko in mladoletnim otrokom.

Partnerko je žalil, jo poniževal in grozi s smrtjo. Policisti so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njuno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne službe in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomili v vozilo

Med 29. decembrom 2023 in 2. januarjem 2024je na parkirnem prostoru na Dvoru nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil moško jakno in denar. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 700 evrov.

Mladoletnikom v Novem mestu in Sevnici zasegli prepovedane petarde

Policisti policijske postaje Novo mesto so bili v petek, 29. decembra 2023, okoli 16.30 obveščeni o motečem pokanju petard na Kandijski cesti v Novem mestu. Takoj so se odzvali in v bližini izsledili pet mladoletnikov ter ugotovili njihovo identiteto. Dva izmed njih sta imela pri sebi prepovedane pirotehnične izdelke, ki so jih zasegli in o ravnanju obvestili njune starše. Zoper kršitelje bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Sevniški policisti so v nedeljo, 31. decembra 2023, popoldne na železniški postaji dvema mladoletnikoma zasegli 345 kosov prepovedanih petard. O kršitvah mladoletnikov so obvestili starše in uvedli postopek o prekršku.

policija
alkohol
nesreča

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja