Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
21.09.2020
08:06
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v poostrenem nadzoru državne meje med 10. in 18. septembrom obravnavali skoraj 400 migrantov.

V akciji je sodelovalo 2.187 policistov

Z vsemi razpoložljivimi tehničnimi sredstvi

KRŠKO Poostren nadzor državne meje je na območju šestih policijskih uprav potekal med 10. in 19. septembrom. Na področju policijskih uprav Novo mesto, Ljubljana, Koper, Murska Sobota, Celje in Maribor je v nadzor sodelovalo 2.187 policistov. V nadzoru so odelovali tudi policisti posebne policijske enote, vodniki službenih psov, debriferji Specializirane enote za nadzor državne meje, letalska policijska enota, policisti Specializirane enote za nadzor prometa ter operaterji z droni.

Obravnavali so 397 oseb

Policisti so v tem času obravnavali 397 oseb, največ nedovoljenih prestopov državne meje so policisti zaznali na območju Policijske uprave Koper, Novo mesto in Ljubljana, od tega 201 na območju koprske, 93 na območju novomeške policijske uprave in 56 na območju Policijske uprave Ljubljana.

V devetih dogodkih odvzeli prostost 12 osebam

Skupno so prevažali 42 tujcev

Policisti so zaradi sprovajanja v devetih dogodkih odvzeli prostost desetim tujcem ter dvema državljanoma Slovenije, ki so osumljeni storitve kaznivega dejanja po 308. členu Kazenskega zakonika. "Skupno so prevažali oziroma nudili pomoč pri nedovoljenem prehajanju državne meje 42 tujcem," pravijo policisti.

(eP)

državna meja
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja