Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
31.08.2020
09:46
Foto: ePosavje
Hrvat se je na izstop iz Slovenije pripeljal z junija v Ljubljani ukradenim avtomobilom. Policisti Policijske uprave Novo mesto so pri nadzoru državne meje izsledili in prijeli 85 tujcev.

Hrvat se je na Obrežje pripeljal v ukradenem avtomobilu

V začetku junija je bil ukraden v Ljubljani

V petek opoldne se je na mejnih prehod za mednarodni promet Obrežje z Audijem A4 Avant, slovenskih tablic, pripeljal 44-letni državljan Hrvaške, na poti proti Hrvaški. Policist na mejnem prehodu se je odločil opraviti temeljito mejno kontrolo je podrobneje preveril vozilo in dokumente vozila ter ugotovil, da so audija v začetku junija ukradli v Ljubljani. Policisti so vozilo zasegli in o dogodku obvestili dežurnega državnega tožilca.

Med vikendom policisti prijeli 85 tujcev

Med Podbočjem in Šutno prijeli 19 državljanov Bangladeša in Pakistanca

Policisti so med vikendom prijeli 85 državljanov tujih držav, ki so v Slovenijo prišli na nezakonit način. Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, so na relaciji med Dobličami in Starim Trgom ob Kolpi črnomaljski policisti v petek zvečer prijeli 26 državljanov Afganistana, krški pa v soboto zvečer na relaciji med Podbočjem in Šutno 19 državljanov Bangladeša in državljana Pakistana.

Največ je bilo državljanov Afganistana in Bangladeša

Policisti so tujce so prijeli v Ribljah, Novem mestu, Dolžu, Bukošku, na relaciji Rakove - Drašiči, v Cerovem Logu, v Hinjah, Velikem Cerovcu, na Smedniku in v Jernejevi vasi. Največ je bilo državljanov Afganistana in Bangladeša, sledijo pa še državljani Maroka, Iraka, Alžirije, Tunizije, Pakistana in Egipta, postopki z njimi še niso zaključeni.

(eP)

obrežje
državna meja
policija
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice