Skip to main content
V Posavju 17.6° C Nedelja, 13. junij 2021
21.10.2019
07:46
Foto: arhiv ePosavje
Kaj vse se je od petka do ponedeljka dogajalo na številki 112? V nadaljevanju objavljamo več informacij o dogodkih minulega vikenda.

Od petka do ponedeljka na 112

SOBOTA

Pri Podčetrtku posredovali tudi brežiški reševalci

V soboto ob 14.55 sta v Golobinjeku ob Sotli, občina Podčetrtek, trčili osebni vozili. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Steklarna Rogaška in Imeno so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč pri oskrbi in prenosu reševalcem nujne medicinske pomoči Šmarje pri Jelšah in nujne medicinske pomoči Brežice, ki so eno poškodovano osebo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko, drugo pa v brežiško bolnišnico.

Nedelja

Našel topovsko granato

V nedeljskem dopoldnevu, ob 10.14 je bilo, je v naselju Gornje Orle v sevniški občini občan pri kmetijskih opravilih našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta topovsko granato, kalibra 75 mm, nemške izdelave, ostanek iz druge svetovne vojne odstranila in varno uskladiščila.

Gašenje ni bilo potrebno

Ob 18.32 so v naselju Kerinov Grm, občina Krško, na več mesti goreli lesni odpadki. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so na kraju ugotovili, da je kurjenje pod nadzorom, zato gašenje ni bilo potrebno.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka popoldne do ponedeljka zjutraj posredovali 18 pozivov za nujno medicinsko pomoč, v občini Brežice so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pišece porabnikom v naselju Križe pripeljali 5 m3 pitne vode.

(eP)

reco brežice
krško
brežice

Pridružite se nam