Skip to main content
V Posavju 4.7° C Četrtek, 8. december 2022
14.04.2020
12:01
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so od petka do ponedeljka na štirih lokacijah na območju Policijske uprave Novo mesto odkrili 17 tujcev. Tudi na Obrežju in na območju Oštrca v kostanjeviški občini.

Na treh lokacijah policisti odkrili 14 tujcev

Tudi na območju kostanjeviške občine

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne m <p><iframe frameborder="0" height="0" id="a0c18ed0" name="a0c18ed0" scrolling="no" src="https://ad.eposavje.com/www/delivery/afr.php?zoneid=23&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" width="300"></iframe><a href="https://ad.eposavje.com/www/delivery/ck.php?n=aa20972d&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" target="_blank"><img alt="" border="0" src="https://ad.eposavje.com/www/delivery/avw.php?zoneid=23&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&amp;n=aa20972d" /></a></p> eje med 10. in 14. aprilom na območju Oštrca, na območju Policijske postaje Krško, Trbinc (Policijska postaja Trebnje) in Tanče Gore na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Devet Alžircev in pet Maročanov

Kot pravijo policisti, postopki z devetimi državljani Alžirije in petimi državljani Maroka še niso zaključeni.

V bolgarskem tovornjaku odkrili tri Afganistance

Skrivali so se v tovornem delu

V petek dopoldne je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Predali so jih hrvaškim varnostnim organom

Policisti so tujce po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

(eP)

državna meja
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja