Skip to main content
V Posavju 15.2° C Sobota, 8. maj 2021
07.01.2020
12:01
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V noči na torek so imeli policisti Postaje prometne policije Novo mesto opravka s pijanim 23-letnikom, ki se ni zmenil za njihove signale.

23-letnik divjal, za znake policistov pa se ni zmenil

Zapeljal z avtoceste, pri Ruhni vasi trčil v drevo

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so namreč med kontrolo prometa na avtocesti v noči na torek pri Smedniku s svetlobnimi in zvočnimi signalni ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil z veliko hitrostjo.

Trčil v drevo, odbilo ga je na cesto

Trčil še v službeno vozilo policistov

Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zapeljal z avtoceste, v Ruhni vasi pa izgubil oblast nad vozilom in trčil v drevo.

Ubežnik se v nesreči ni poškodoval

Policisti so obvladali pijanega voznika

Kot pravijo policisti, je vozilo kršitelja po trčenju odbilo na cesto, kjer je trčil še v službeno vozilo policije. 23-letnega voznika, ki se v nesreči ni poškodoval, so policisti obvladali in mu odredili preizkus alkoholiziranosti.

Vozil brez veljavne vozniške, ostal brez avtomobila

Policisti so med postopkom še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,56 miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli, mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

(bš)

policija
krško

Pridružite se nam