Skip to main content
Petek, 1. december 2023
08.07.2020
12:07
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Krški policisti so imeli v torek opravka z dvema pijanima občanoma. Okoli 13. ure so izsledili 74-letnika, zvečer pa še 47-letnico, ki ni znala pojasniti izvora šestih parov čevljev med prtljago.

Pijani 74-letnik vijugal po vozišču

Alkotest je pokazal veliko preveč

Policisti Policijske postaje Krško so bili okoli 13. ure obveščeni o nevarni vožnji voznika, ki je z vozilom vijugal po vozišču. Policisti so kršitelja so izsledili in ustavili v Krškem in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.

Ostal je brez vozniškega dovoljenja

Policisti so 74-letnemu vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola (1,4 g/kg), odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

47-letnica pod vplivom alkohola brez računa za šest parov obutve

Tudi ona je ostala brez vozniškega dovoljenja

Okoli 19. ure so policisti Policijske postaje Krško med kontrolo prometa v Krškem ustavili voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 47-letna kršiteljica vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,62 miligramov alkohola (1,29 g/kg). Policisti so ji odvzeli tudi vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegli so ji tudi šest parov čevlje, za katere ni imela računa

Policisti so voznici zasegli tudi šest parov nove obutve, ki jo je prevažala v vozilu in ni znala pojasniti izvora ter pri sebi ni imela računov. Vse okoliščine policisti še preiskujejo, saj sumijo, da gre za odtujene predmete.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja