Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
03.08.2020
14:52
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so v noči na nedeljo obravnavali prometno nesrečo v Spodnji Pohanci, v nedeljo pa še v Novi vasi pri Mokricah. Obe imata skupnega, da sta jo povzročila dva pošteno pijana voznika.

Policisti o nesreči v Spodnji Pohanci

Traktorja na cesti ni pravilno ustavil

V noči na nedeljo se je zgodila prometna nesreča v Spodnji Pohanci. Policisti Policijske postaje Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je 51-letni voznik na cesti ustavil kmetijski traktor s traktorskim priključkom balirko in izstopil iz vozila. "Ker traktorja ni ustrezno zavaroval, se je ta pričel premikati vzvratno, zapeljal je izven vozišča, vanj pa je trčil voznik osebnega avtomobila," pravijo v sporočilu.

Alkotest je pokazal res preveč

Policisti so ugotovili, da je 51-letni voznik traktorja vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,91 miligramov alkohola. Policisti so mu zaradi opravljanja gospodarske vožnje v nočnem času in drugih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Novi vasi pri Mokricah 75-letnik podrl cestno razsvetljavo

In se je odpeljal ...

Brežiški policisti so bili v nedeljo nekaj po 12. uri obveščeni o prometni nesreči v Novi vasi pri Mokricah. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika vozila trčil v cestno razsvetljavo, jo podrl in nadaljeval z vožnjo.

Alkotest? Ha!

Policisti so 75-letnega voznika izsledili in med postopkom ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 1,19 miligramov alkohola. Možakarju so odvzeli vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

(eP)

brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja