Skip to main content
V Posavju 18° C Nedelja, 13. junij 2021
13.05.2019
07:04
Foto: arhiv ePosavje
Še ena žalostna za začetek tedna. Če smo prejšnji ponedeljek poročali o požaru v Krmelju, tokrat žalostna novica prihaja iz Črešnjic nad Pijavškim. Več v nadaljevanju zapisa.

Požar hiše v Črešnjicah nad Pijavškim

Žal s smrtno žrtvijo

V nedeljo zvečer, ob 23.13 je bilo, je v Črešnjicah nad Pijavškim v krški občini zagorela stanovanjska hiša. Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so v akcijo poslali gasilce Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Trn.

Požar je objekt uničil, ena oseba v požaru umrla

Požar je objekt uničil, zaradi posledic požara pa je ena oseba podlegla poškodbam. "Obveščene so bile pristojne službe," dodajajo v sporočilu. Več informacij bo sicer znanih tekom dopoldneva.

Po požaru so v hiši našli pokojnega, 58-letnega moškega, ki je sam prebival v hiši. Vzrok smrti moškega bo znan po opravili sanitarni obdukciji, ki jo je odredila zdravnica.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

V požaru umrl 58-letnik

(10:45) Kaj o požaru pravijo policisti?

Nekaj po 23. uri so bili krški policisti obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Črešnjicah nad Pijavškim. Požar so gasilci omejili in pogasili, v hiši pa so našli moško truplo.

58-letnik je sam prebival v hiši

Po požaru so ugotovili identiteto pokojnega, 58-letnega moškega, ki je sam prebival v hiši. Vzrok smrti moškega bo znan po opravili sanitarni obdukciji, ki jo je odredila zdravnica.

Požar na štedilniku v kuhinji

Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanje vzroka za nastanek požara, po prvih ugotovitvah naj bi do požara prišlo na štedilniku v kuhinji, ogenj pa se je razširil po hiši.

40.000 evrov škode

Po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 40.000 evrov škode, po zaključeni preiskavi bodo kriminalisti z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

(19:25) Gasilci na požarišču tudi dopoldne

Ob 8.07 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Trn na zahtevo policije v naselju Črešnjice nad Pijavškim dodatno zalili požarišče nočnega požara.

(PU Novo mesto, bš, eP)

krško
pge krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja