Skip to main content
V Posavju 22.3° C Sreda, 10. avgust 2022
13.08.2021
09:43
Foto: arhiv ePosavje
Krški policisti so na območju kostanjeviške občine v noči s četrtka na petek prijeli 14 tujcev in dva sprovajalca, ki sta jih želela prepeljati v notranjost države.

Pri Dobah prijeli 14 tujcev

KOSTANJEVICA NA KRKI Krški policisti so imeli pri naselju Dobe na območju kostanjeviške občine, območje sicer spada pod Policijsko postajo Krško, velika dela. Tam so namreč prijeli skupino tujcev, v kateri je bilo 13 državljanov Bangladeša in državljan Pakistana.

Državljana BiH (26) in Ukrajine (27)

V okolici so policisti prijeli 26-letnega državljana Bosne in Hercegovine, voznika osebnega avtomobila Opel signum švicarskih registrskih in 27-letnega voznika iz Ukrajine z osebnim avtomobilom BMW, romunskih registrskih oznak.

Policisti so sprovajalcema odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozili. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bodo kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

A nista bila edina sprovajalca

Omenjena državljana Bosne in Hercegovine ter Ukrajine nista bila edina sprovajalca, ki so ju izsledili policisti.

21-letnega Srba ustavili pri Biču

V četrtek nekaj pred 15. uro so namreč policisti na avtocesti pri Biču ustavili osebni avtomobil koprskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni državljan Srbije v vozilu prevaža dva državljana Bangladeša in tri državljane Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Pri Kočevskih Poljanah s 14 tujci ulovili Pirančana

Na območju Kočevskih Poljan so ustavili kombi Opel vivaro in med postopkom ugotovili, da 41-letni osumljenec iz Pirana v vozilu prevaža 14 državljanov Bangladeša

Pozor, državna meja

Pri Ločah prijeli še 8 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Jesenic na Dolenjskem, na območju Policijske postaje Brežice, prijeli državljana Afganistana, na območju Loč pri Dobovi so prijeli osem državljanov Afganistana, pri Griču pri Dobličah (na območju Policijske postaje Črnomelj) pa državljana Pakistana.

Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo policisti.

(eP)

kostanjevica na krki
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja