Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
23.03.2023
08:36
Foto: arhiv ePosavje
Na Okrožnem sodišču v Krškem so Muhabija Gashija spoznali za krivega umora partnerke v družinski hiši v okolici Sevnice februarja lani.

23 let in 3 mesece zapora

KRŠKO "Ker je bil že pred tem v Kranju zaradi nasilja pogojno obsojen na leto in pol zapora, z novim kaznivim dejanjem pa se je kazen spremenila v zaporno, mu je sodišče danes izreklo skupno 23 let in tri mesece zapora," je poročala Slovenska tiskovna agencija. Sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek je ob izreku sodbe povedala, da je sodni senat prepričan, da je bilo 47-letnemu Gashiju kaznivo dejanje dokazano. Prav tako ni dvoma, da je partnerka trpela hude fizične bolečine, saj je zaradi poškodb umirala nekaj ur.

Partnerko pretepel, ko so bili otroci doma

Kot olajševalno okoliščino je sodišče upoštevalo, da ima Gashi šest mladoletnih otrok, kot oteževalno pa, da je bil že obsojen za nasilna dejanja in da je partnerko usodno pretepel v času, ko so bili doma otroci. Februarja lani je Slovenijo pretresla družinska tragedija, ko je na Razborju pod Lisco umrla mama šestih otrok. Partner se je po dejanju z otroki pojavil na policijski postaji v Sevnici in prijavil dejanje.

krško

Pridružite se nam