Skip to main content
V Posavju 22.9° C Nedelja, 9. maj 2021
02.11.2020
15:28
Foto: arhiv ePosavje
V Brežicah in v Čatežu ob Savi so policisti posredovali zaradi prometnih nesreč in vožnje pod vplivom alkohola.

Nesreča na Griču pri Brežicah

Oba voznika pod vplivom alkohola

BREŽICE V soboto okoli 17.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Griču pri Brežicah.

68-letnik trčil v 32-letnika

Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 68-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 32-letni voznik. V nesreči se ni nihče poškodoval, nastala je le premoženjska škoda na udeleženih vozilih.

Oba sta napihala

Policisti so še ugotovili, da sta oba udeleženca pod vplivom alkohola, povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola, 32-letni voznik pa 0,35 miligramov. Policisti so obema zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, odklopili bateriji na vozilih, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa in očistili vozišče.

Policija 113, avtomobil

Brez izpita in pod vplivom alkohola

Vozil je neregistrirano vozilo

Brežiški policisti so v nedeljo ob 22. uri v Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila Opel kadett. 19-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,74 miligramov alkohola. Policisti so neregistriran in nezavarovan avtomobil zasegli ter zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

(eP)

 

brežice
policija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja