Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
21.01.2022
14:06
Nesreča, Sevnica, 20. januar 2022
Foto: PGD Sevnica
V četrtek 30-letnik obstal na tirih na Dolnjem Brezovem, v sevniški občini zaradi poledice dve prometni nesreči, pri kraju Rajec pa so policisti izsledili šest Afganistancev.

Dogodki v Posavju v četrtek, 20. januarja

30-letnik obstal na tirih

V četrtek nekaj minut pred sedmo zjutraj je 30-letni voznik osebnega avtomobila na cesti Brestanica – Sevnica na Brezovem zaradi neprilagojene hitrosti in spolzke ceste na prehodu čez železniške tire obstal na tirih. Zaradi odstranjevanja vozila je bil promet po cesti in železnici za dobre pol ure zaprt.

Zaradi poledice dve nesreči

Nekaj pred enajsto dopoldne sta se na cesti od Jablanice proti Boštanju zaradi poledenele ceste zgodili dve prometni nesreči. Najprej je med vožnjo po klancu navzdol zaradi poledenelosti s ceste zletel 65-letni voznik avtomobila in obstal ob cesti ob gozdu. Za njim je pripeljal 81-letni voznik avtomobila, ki je po zaledenelem vozišču začel drseti, zapeljal na brežino, se prevrnil na streho in drsel še nekaj metrov po strehi.

Policisti bodo povprašali vzdrževalce ceste

Policisti prisotnosti alkohola niso ugotovili, voznika se v nesreči nista poškodoval. V nadaljevanju postopka bodo policisti preverili še odgovornost vzdrževalcev ceste.

16 prometnih nesreč z materialno škodo

Policisti na številki 113 so sprejeli 172 klicev, od tega je bilo 57 doodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije, obravnavali šestnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prijeli 6 tujcev

Brežiški policisti so v kraju Rajec prijeli šest tujcev, za katere se je izkazalo, da so državljani Afganistana in so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov. "Postopki s tujci še niso končani," dodajajo policisti.

(eP)

pgd sevnica
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja