Skip to main content
Torek, 28. november 2023
23.12.2019
14:48
Policija 113, avtomobil
Foto: ePosavje.com
V Šutni in na Obrežju so imeli posavski policisti imeli opravka s sprovajalci in 20 tujci, ki so prestopili državno mejo.

V Šutni in na Obrežju policisti imeli opravka s sprovajalci

Tunizijec in Švicar v švedskem avtu peljala dva tujca

Krški policisti so v petek v Šutni ustavili avtomobil švedskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Tunizije, z dovoljenjem za bivanje v Belgiji in državljan Sirije, z dovoljenjem za bivanje v Švici, v avtomobilu prevažata državljana Sirije in državljana Jemna, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo.

Tujca so vrnili hrvaškim varnostnim organom

Policisti so sprovajalcema odvzeli prostost in ju pridržali, s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Avtomobil so zasegli, državljana Sirije in državljana Jemna pa po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Romun v bosanskem kombiju prevažal 17 tujcev

V soboto popoldne pa so policisti na avtocestnem postajališču pri Obrežju kontrolirali kombi bosanskih registrskih oznak. Ob tem so ugotovili, da državljan Romunije v vozilu prevaža 17 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Sprovajalca bodo privedli pred preiskovalnega sodnika

Policisti so državljanu Romunije odvzeli prostost, ga pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. "Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa še niso zaključeni," dodajajo v sporočilu.

(bš)

Prijeli še 28 tujcev

Največ (11) Iračanov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 20. in 23. decembrom na območju krajev Miklarji, Nova vas pri Mokricah, Dolenje Ponikve, Vrbina izsledili in prijeli 11 državljanov Iraka, devet državljanov Bangladeša, štiri državljane Turčije, dva državljana Maroka, državljana Egipta in državljana Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

(bš)

policija
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja