Skip to main content
V Posavju 6.1° C Četrtek, 25. februar 2021
10.02.2021
09:46
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Sevniški policisti so v torkovem večeru pri Tržišču obravnavali prometno nesrečeo, v kateri je 38-letnik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal ceste v ograjo, na nasprotni pas in brežino. Alkohol!

38-letnik zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste v ograjo

Obstal na brežini

V torek nekaj po 18. uri so bili policisti Policijske postaje Sevnica obveščeni o prometni nesreči pri Tržišču. Policisti so opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v varovalno ograjo. Vozilo je po trčenju odbilo preko nasprotnega voznega pasu na brežino, kjer je obstalo.

Voznik in potnik se v nesreči nista poškodovala

Je pa zato eksplodiral alkotest

Voznik in potnik se v nesreče nista poškodovala, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,32 miligramov alkohola.

Ostal je brez vozniškega dovoljenja

Tako so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvina v Brežicah in vlom v Krški vasi

Z dvorišča odnesli 12 plastičnih oken

Z dvorišča podjetja v Brežicah je med 5. in 9. februarjem nekdo odtujil 12 plastičnih oken, namenjenih vgradnji in podjetje oškodoval za okoli 3100 evrov.

Iz hiše odnesli mobilni telefon ter denarnico z dokumenti in denarjem 

V noči na sredo pa so v Krški vasi na območju Policijske postaje Brežice neznanci skozi okno vlomili v stanovanjsko hišo in odtujili denarnico z dokumenti, denar in mobilni telefon. "Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo," pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

(eP)

policija
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja