Skip to main content
V Posavju 13.4° C Petek, 26. 2024
25.04.2019
19:26
Foto: Knjižnica Brežice
Na koledarju smo obrnili že nekaj strani, v torek pa, kot v mnogih krajih, tudi v Brežicah praznovali svetovni dan knjige.Kot minula leta se je praznovanje tudi letos raztegnilo na več dni.

Noč knjige 2019 Tako smo se v Knjižnici Brežice že ves pretekli teden s petošolci brežiških osnovnih šol družili ob kvizu o svetovno znanem pravljičarju H. C. Andersenu in prebirali njegove pravljice. Živahno pa je bilo tudi v Cerkljah ob Krki, kjer so nas v knjižnici v Vojašnici Jerneja Molana obiskali otroci iz Vrtca Pikapolonica. Prisluhnili so pravljicam ter obnovili pravila obnašanja med knjižnimi policami in ob rokovanju s knjigami. Ob koncu obiska so si ogledali zbirko knjig, ki se nahaja znotraj vojašnice. Tamkajšnja knjižnica je za vse uporabnike odprta vsak četrtek od 12. do 17. ure.

Druženje v Brežicah Na druženju v Brežicah so otroci v spremstvu staršev prisluhnili pravljici in ustvarjali velikonočno dekoracijo. Praznično vzdušje smo s kratkim kulturnim programom in v sodelovanju s tamkajšnjimi zaposlenimi pričarali tudi stanovalcem Doma upokojencev Brežice.

Praznovanje se nadaljuje In praznovanje se ta teden nadaljuje ... V sredo so oddelek v vojašnici obiskali tretješolci iz Cerkelj ob Krki, katerim sva knjižničarki ob različnih vrstah gradiva, ki oblikuje našo domoznansko zbirko, in s slikovitimi besedami predstavili domači kraj in občino. Popoldan pa nas je na mladinskem oddelku brežiške knjižnice obiskala labradorka Ami s svojo vodnico Simono Tusun. Z mladimi bralci in dejavnostjo Beremo s tačkami smo prijetno sooblikovali sončno popoldne.

Praznovanje ob knjigi pa se s tem še ni končalo. Knjižničarka Andreja popoldne, 25. aprila 2019, skupaj z zakladom – knjigami, odhaja na nočno druženje v Osnovno šolo montessori v Maribor.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja