Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
06.12.2019
21:34
Sevnica, Naselje heroja Maroka
Foto: arhiv ePosavje
Na Ta veseli dan kulture, 3. decembra, sta Zveza kulturnih društev Sevnica in JSKD območna izpostava Sevnica s podporo Občine Sevnica v počastitev neformalnega praznika kulture.

Ta veseli dan kulture v Sevnici

SEVNICA Zbrane je uvodoma nagovoril predsednik Zveze kulturnih društev Sevnica Jože Novak, ki je opisal ozadje tradicije 3. decembra, ki je od leta 2000, ob dvestoletnici rojstva Franceta Prešerna, na pobudo Ministrstva za kulturo, dan brezplačnih obiskov kulturnih ustanov po celotni državi. V Kulturni dvorani Sevnica so se poslušalcem prve predstavile članice Septeta Fortuna, ki so najprej zapele Pozdravno pesem.

Ob spremljavi kitarista Vida Žgajnarja so zapele še pesmi Julija, Pesem in Mlade oči, ob spremljavi Ansambla Šentjanci pa so zaključile s pesmijo Večer na Robleku. Septet Fortuna v letošnjem letu praznuje deseto obletnico delovanja, od vsega začetka pa jih uspešno vodi Margareta Megi Vidmar. Naslednji so zapeli člani Mešanega pevskega zbora Lisca Sevnica, ki so pod vodstvom Petre Stopar zapeli pesmi Rož, Podjuna, Zila, Ko so fantje proti vas šli, Eno samo tiho rožo, Tam v dolu in Moja mati čuha kafe.

Kot zadnji so nastopili člani Mešanega pevskega zbora Zvon in pod vodstvom Tineta Beca zapeli pesmi Pevec, Je lepa Gorica, Čej so tiste stezice, Nmau čriez jizaro in Zvečer se ga napije. Tanja Urek, ki je dogodek moderirala, se je z recitacijo Prešernovih sonetov tudi sama poklonila temu največjemu slovenskemu pesniku.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja