Skip to main content
V Posavju 15.8° C Ponedeljek, 20. marec 2023
28.01.2021
08:35
Obrežje, prevoznik migrantov, 27. januar 2021
Foto: Policijska postaja Brežice
V avtu z ljubljansko registracijo so policisti v sredo zjutraj pri 51-letniku našli pet Iračanov, v treh tovornjakih na Obrežju skupaj odkrili 8 Afganistancev.

V avtu ljubljanskih registrskih oznak tudi pet Iračanov

Pri Obrežju je bilo

BREŽICE Policisti Policijske postaje Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v sredo zjutrja, okoli 7. ure je bilo, pri Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda octavia ljubljanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 51-letni državljan Slovenije v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

51-letniku so odvzeli prostost

Policisti so osumljencu, ki je tujce nameraval prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, postopki z državljani Iraka pa bo poročanju policistov še potekajo.

V sredo v treh tovornjakih odkrili 8 Afganistancev

Tujce so po končanih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so med kontrolo tovornega vozila bosanskih registrskih oznak odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Policisti so prav tako tri državljane Afganistana odkrili tudi v tovornem delu tovornega vozila srbskih registrskih oznak, še dva državljana Afganistana pa v tovornem vozilu hrvaških registrskih oznak. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na Čatežu prijeli Iranca

Brežiški policisti so v sredo nekaj po 17. uri na območju Čateža ob Savi izsledili in prijeli državljana Irana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

brežice
policija
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice