Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
19.07.2022
07:53
Sandi Viršek, ARAO
Foto: arhiv ePosavje
Na Agenciji za radioaktivne odpadke (ARAO) imajo od petka novega direktorja, tokrat s polnim mandatom do 14. julija 2026. Vlada je namreč na to mesto imenovala mag. Sandija Virška.

Viršek, Grajžl, Viršek

KRŠKO Potem ko je nekdanjemu direktorju ARAO Sandiju Viršku konec marca potekel štiriletni mandat, z odločbo vlade pa je bila tedaj za vršilko dolžnosti direktorja agencije imenovana Petra Grajžl.

Pet prijave, trije razgovori, en direktor

Upravni odbor agencije je v tem času izvedel javni razpis za izbor direktorja, na razpis so prejeli pet vlog in s tremi kandidati opravili razgovor. Po razgovorih so članice in člani upravnega odbora kot najprimernejšega kandidata izbrali magistra geotehnologije Sandija Virška, vladi so ga predlagali v imenovanje za mandatno obdobje 2022-2026. Viršek je trenutno zaposlen na ARAO, pred tem je bil vodja umeščanja odlagališča na lokaciji Krško in vršilec direktorja ARAO ter direktor ARAO v mandatu 2018-2022.

Zapis dopolnjujemo.

"Viršek je bil izbran kot najustreznejši kandidat"

Kot pravijo v obrazložitvi, "mora imeti v skladu z odlokom direktor najmanj izobrazbo, pridobljeno po študijskem programu VII. stopnje (specializacija po visokošolskem programu, univerzitetni program ali magisterij stroke 2. bolonjska stopnja), vsaj osem let delovnih izkušenj, od tega pet let na vodilnih delovnih mestih podobne zahtevnosti, znanje angleškega jezika in ne sme biti pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, ter ne sme biti obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev, prav tako pa zoper njega ni bila vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti." In kot dodajajo, Sandi Viršek izpolnjuje predpisane pogoje za imenovanje, tako da je bil izbran kot najustreznejši kandidat.

agencija za radioaktivne odpadke
energetika
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja