Skip to main content
V Posavju 14.4° C Sreda, 18. maj 2022
21.05.2021
14:45
Foto: arhiv ePosavje
Od četrtka do sobote, od 20. do 22. maja, bo v občinah Krško in Kostanjevica na Krki potekala akcija zbiranja nevarnih odpadkov, odpadne električne in elektronske opreme.

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov v občinah Krško in Kostanjevica na Krki

KRŠKO Družba Kostak uporabnike komunalnih storitev vabi k oddaji nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v premično zbiralnico, ki bo med 20. in 22. majem obiskala vse krajevne skupnosti v občinah Krško in Kostanjevica na Krki. "Z nevarnimi odpadki moramo ravnati še posebej odgovorno, saj nevarne snovi pronicajo v zemljo, zastrupljajo prst, vodo, rastline, živali in ljudi," pravijo v sporočilu.

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov, 20. - 22. maj 2021

Opozorite na še delujoče aparate

V sodelovanju z družbo ZEOS bodo zbirali tudi odpadno električno in elektronsko opremo. Še delujoči aparati bodo oddani v ponovno uporabo, zato je treba na to ob oddaji posebej opozoriti.

Vse, ki bodo prinesli nevarne odpadke ali odpadno električno in elektronsko opremo v mobilno zbiralnico, čaka darilce kot vzpodbuda za vašo skrb za okolje.

Občani občin Krško in Kostanjevica na Krki lahko brezplačno oddate nevarne odpadke

V zbirnih centrih Spodnji Stari Grad in Kostanjevica na Krki so urejeni posebni prostori za odlaganje nevarnih odpadkov in e-opreme iz gospodinjstev, kjer jih lahko občani občine Krško in Kostanjevica na Krki brezplačno oddate v obratovalnem času zbirnega centra skozi vse leto.

(Kostak d. d., eP)

kostak krško

Pridružite se nam

Zadnje novice