Skip to main content
Petek, 1. december 2023
14.07.2021
13:32
Foto: Gimnazija Brežice
Šolska telovadnica Gimnazije Brežice je bila v ponedeljek, 12. julija 2021, prizorišče slovesne podelitve maturitetnih spričeval. Maturo je uspešno opravilo 88 dijakov.

Devet zlatih maturantov, Maja Brečko dosegla vse možne točke

Na šoli so ponosni na devet zlatih maturantov, ki so dobili spričevalo s pohvalo: Veronika Kelher, Špela Plestenjak, Patrik Ganc, Luka Gorjan, Taja Kukavica, Sara Zofič, Maja Glogovšek, Manca Simončič in Maja Brečko, ki je med 15 dijaki v Sloveniji, ki so dosegli vseh 34 možnih točk. Dijaki so v povprečju na letošnjem spomladanskem roku mature dosegli 22,04 točke, kar je nad slovenskim povprečjem (20,99 točke).

V nagovoru je ravnatelj Uroš Škof povedal, da je bila letošnja matura že druga po vrsti, ki jo je zaznamovala tudi epidemija covida-19, ki je narekovala nekoliko drugačno pripravo na maturo.

"Ob tej svečani priložnosti sporočam, da smo ponosni na vas! Pokazali ste veliko dozo zrelosti in kljub neugodnim razmeram zbrali moči in uspešno končali to nenavadno šolsko leto. Vaš uspeh na maturi je samo potrditev tega. Nobenega dvoma ni, da ste pripravljeni na nove življenjske izzive. Želimo vam uspešno nadaljevanje vaše poklicne in življenjske poti," je zdaj že bivšim brežiškim gimnazijcem zaželel Škof. Ravnatelj je tudi izrekel veliko zahvalo staršem in celotnemu učiteljskemu zboru. "Drage maturantke in maturanti, čas najdaljših počitnic je pred vami. Pred vami je življenje samostojnih odločitev in velikih načrtov. Uresničujte jih in vračajte se v našo regijo kot strokovnjaki, potrebujemo vaše znanje in ideje. Maturanti Gimnazije Brežice, želim vam lepe najdaljše počitnice v življenju in vse dobro na nadaljnji življenjski poti," je sklenil svoj nagovor.

Maturantom je čestitala tudi v. d. direktorice občinske uprave Občine Brežice Patricia Čular.

Fotogalerija (Foto: Gimnazija Brežice):

(eP)

gimnazija brežice
brežice

Pridružite se nam