Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
25.09.2019
09:04
Foto: Anton Hruševar
V nedeljo so v Artičah na Banovi domačiji v sklopu prireditve »Artiški dnevi«, letos je potekala že trinajstič, izvedli tekmovanje v kuhanju golaža, pohod po sadjarski poti ter košarkarsko tekmovanje.

Golažijada na Banovi domačiji v Artičah

V sklopu prireditve Artiški dnevi

ARTIČE Letos so je tekmovanja udeležile ekipe TD Artiče, Trije kotlički, Bubka bar, Trio vseh vetrov, Gasilci Spodnja Pohanca, KUD Oton Zupančič Artiče, Kamperji in Trio hudi gurmani.

Najboljšega so skuhali Kamperji

Po oceni štiričlanske komisije, ki so jo sestavljali Irena Klavžar, Stane Lupšina, Franci Zorko in Samo Pernišek, je največ točk dobila in seveda zasedla 1. mesto skupina Kamperji, 2. mesto so zasedli Trio kotlički in 3. mesto TD Artiče, podelili pa so tudi nagrado za izvirnost ekipe, opremljenost prostora ter dekoracijo za ta letni čas, nagrado je prejela skupina KUD Oton Zupančič Artiče.

Iz Artič mimo Glogovega Broda na Planino pri Dečnem selu

Pohodnike je pot vodila iz Artič skozi Glogov Brod in Trebež na Planino pri Dečnem selu, nakar so se po pogostitvi vračali nazaj do sadjarske kmetije Černelič in nazaj do Banove domačije, kjer so vse pohodnike pogostili s tekmovalnimi golaži.

Na domačiji bodo dokončali obnovo slamnate strehe

Letos je tudi občina pridobila dovoljenje glede same domačije, tako da bodo, kot je povedal sam predsednik društva Primož Mlakar, v oktobru dokončali z obnovo slamnate strehe. Sam predsednik se zahvaljuje vsem udeležencem prireditve, Gianni Kostevcu za nagrade za tekmovalce, Vinski kleti Lipej za pijačo za pohodnike, hkrati pa tudi članicam in članom društva za uspešno izpeljavo prireditve.

Anton Hruševar

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam