Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
16.07.2020
18:54
Koronavirus: Zadnje informacije iz Posavja
Grafika: ePosavje.com
Iz Zdravstvenega doma Krško imajo za občanke in občane naslednje sporočilo, ki ga v izvirniku objavljamo v nadaljevanju novice.

"Pomembno je omejiti širjenje okužbe s koronavirusom"

Upoštevajte navodila!

KRŠKO "Zaradi trenutnega dogajanja po svetu in v Sloveniji, naprošamo za upoštevanje navodil. Pomembno je omejiti širjenje okužbe s koronavirusom. Poleg splošnih pravil higienskega režima je potrebno nujno upoštevati, da v kolikor ste bolni, ne vstopate v čakalnico in ambulanto, ampak se prej po telefonu posvetujete z vašim osebnim ali dežurnim zdravnikom. Naprošamo tudi, da administrativne zadeve (naročanje receptov, napotnic, bolniških staležev, itd.) uredite preko telefona ali preko e-pošte," pravijo v sporočilu.

Držite se naročenega termina

Ob tem prosijo, da se držite ure naročanja, "čeprav se zavedamo, da zaradi drugih obveznosti osebja v ambulanti, večkrat vi čakate nas. Namen ukrepa je zmanjšati število ljudi v čakalnicah ter omejiti zadrževanje morebitnih okuženih in kontaktov!"

Ne pozabite na pomen umivanja, oz. razkuževanja rok!

"Ne pozabite, da so pacienti s kroničnimi boleznimi in starostniki najbolj krhki skupini glede umrljivosti zaradi okužb, ne samo s koronavirusom, ampak tudi zaradi drugih nalezljivih bolezni. Zelo pomembno je, da ne pozabite na pomen umivanja oz. razkuževanja rok. Le s pravo mero previdnosti in preventive lahko zagotovimo varne obravnave za vse, ki to potrebujejo," še dodajajo.

Zdravstveni dom Krško, ordinacije

Kaj, če imate sume? Pokličite izbranega zdravnika in počakajte na navodila!

Ob tem opozarjajo, da v kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, pokličite svojega izbranega zdravnika in počakajte na nadaljnja navodila zdravstvenega osebja."

Brez predhodnega dovoljenja ne vstopajte v prostore

"Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma! Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe. V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112," dodajajo v sporočilu.

(bš)

krško
zdravstveni dom krško
koronavirus

Pridružite se nam