Skip to main content
V Posavju -2.4° C Torek, 31. januar 2023
07.06.2022
11:17
2. faza obnove Ceste krških žrtev v Krškem
Foto: arhiv ePosavje
Javno naročilo za 2. fazo obnove Ceste krških žrtev v Krškem bodo ponovili, je razvidno iz javno dostopnih podatkov. Na razpis za ureditev od pokopališča do zadnjega krožišča so prejeli tri ponudbe.

2. faza obnove Ceste krških žrtev v Krškem

KRŠKO Na servisu enarocanje.si so v ponedeljek objavili odločitev o zavrnitvi vseh prispelih ponudb na javno naročilo za "ureditev vozišča glavne ceste G1-5 odsek od križišča pri pokopališču Krško do priključka pri TC Krško", ki so ga tam objavili 11. aprila 2022. Dve ponudbi so izključili iz sodelovanja v javnem natečaju, tretjo pa označili kot nedopustno, "ker presega zagotovljena sredstva naročnika". V obrazložitvi so zapisali, da javnega naročila ne bodo oddali, bo pa naročnik (v tem primeru Mestna občina Krško) izvedel nov postopek javnega naročanja.

Prvo fazo končali teden dni pred rokom

Spomnimo, konec maja so teden dni pred načrtovanim rokom končali prvo fazo obnove Ceste krških žrtev v Krškem, od starega mostu do križišča pri pokopališču. V sklopu del so prenovili celoten ustroj ceste, razširili pločnike in več prostora namenili pešcem ter kolesarjem. Od večjih (vidnih) novosti so tri - pri Mladinskem centru Krško je urejena dvignjena ploščad za umirjanje prometa, v križišču Ceste krških žrtev z Gubčevo ulico je prvo krožišče, v nekaj sto metrov nižjem križišču za pokopališče pa so uredili večje krožišče. 

Po zaključku druge faze "na Kranjskem" brez semaforjev

V drugi fazi obnove ulice bodo krožišča postavili na štirih sedanjih križiščih (treh semaforiziranih). Prvo novo krožišče bo v zdaj še križišču pri "šopingu", drugo v križišču pri bencinski črpalki, še dve krožišči pa bosta dobrih 100 metrov nižje pri nakupovalnih centrih.

Edini semafor pod Sremičem bo pri gasilcih

Po končani obnovi Ceste krških žrtev bo v mestu ostalo le eno semaforizirano križišče, križišče pri Poklicni gasilski enoti Krško na Tovarniški ulici na levem bregu Save. Po obnovi prve in druge faze naj bi celotna cesta prešla v upravljanje Mestne občine Krško, Cesta krških žrtev pa naj bi z obnovo postala mestna ulica z več površinami za kolesarje in pešce.

krško
ceste

Pridružite se nam