Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
08.11.2021
13:27
SIC Brežice, jesen
Foto: Mojca Ogorelc
Na Strokovno izobraževalnem centru Brežice imamo dijaki v drugem letniku izobraževalnega programa predšolska vzgoja strokovni modul Ustvarjalno razmišljanje.

Jesen na Strokovno izobraževalnem centru Brežice

BREŽICE Pri urah pouka spoznavamo pomen in proces ustvarjalnosti ter se učimo ustvarjalnega razmišljanja.V septembru smo pri pouku ustvarjalno razmišljali tudi o temi jeseni ter se skupaj s profesorico Mojco Ogorelc odločili, da bi našo šolo okrasili in odeli v jesensko dekoracijo. Najprej smo začeli zbirati različne ideje, jih predstavili ter izbrali materiale, iz katerega bi lahko ustvarjali. Nato smo začeli z izdelovanjem različnih izdelkov in dekoracij.

Naredili smo zelo zanimive in kreativne izdelke, jesensko barvne listke, katere smo kasneje pritrdili na vrvice, ježke iz različni materialov (iz plastenk, vrvic, storžev ipd.), jesenske dekorativne venčke, buče iz papirja in plute ter različne druge dekorativne izdelke. Na koncu je sledilo še težko pričakovano okraševanje šole. Tu je bilo zopet potrebno razmisliti, kako, kam ali kaj postaviti. Seveda smo tudi tu poiskali raznovrstne ideje, potem pa smo se skupaj s profesorico Mojco lotili dekoriranja šolske avle. Našo celotno instalacijo jesenske dekoracije in ustvarjanja smo postavili na ogled v petek, 8. oktobra 2021. Ob ideji jesenske dekoracije smo dobili tudi nove ideje za prihodnje ustvarjanje.

Fotogalerija (Foto: Mojca Ogorelc):

Šola je sedaj jesensko okrašena in polna jesenske energije ter privlačnosti. Želimo si, da poleg nas to začutijo tudi drugi dijaki in profesorji naše šole. Z jesensko dekoracijo naše prelepe šolske avle smo si polepšali in obogatili tople jesenske dni in šolski prostor.

Ines Bizjak, 2. AV Strokovno izobraževalni center Brežice
Foto: Mojca Ogorelc

brežice
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja