Skip to main content
V Posavju -1.7° C Četrtek, 9. februar 2023
21.11.2021
07:30
Foto: Društvo Šola zdravja
Snežinke bodo kmalu veselo zaplesale in prekrile pokrajino čez in čez. Še bolj hladno bo. Ne glede na mraz, sneg ali dež neki ljudje, oranžno oblečeni, vsako jutro ob 7.30 zjutraj telovadijo.

Oranžne telovadke in telovadci vadijo ob vsakem vremenu

To so vztrajni člani Društva Šola zdravja, ki zimo drugače doživljajo, saj redno telovadijo ob vsakem vremenu, zunaj, na prostem, tudi na snežnih površinah. Pravzaprav se snega veselijo. Telovadijo po metodi 1000 gibov - preproste vaje, ki so primerne za vsakogar. Vaje za roke, noge, trup in glavo, gor-dol, levo-desno, vdih-izdih, počep, kroženje z glavo, stoja na eni nogi, vse v pol ure. Čisto dovolj. In ni jim mrzlo. Tudi ko pridejo domov niso premraženi, saj so začeli dan z razgibavanjem. In vsako jutro vajo ponovijo. Tako prihranijo tudi pri ogrevanju. V teh časih podražitve, zmanjšano ogrevanje pride še kako prav. Pridružite se jim še vi. V tej veseli druščini, ki se ne zmeni za mraz, vam bo prav prijetno. Razgibali se boste, družili z novimi prijatelji (seveda, po predpisanih ukrepih), pa še znižali si boste račun za ogrevanje. Ni druge, le poiščite kje v bližini telovadijo kakšni oranževci. Veseli vas bodo!

Fotogalerija (Foto: Društvo Šola zdravja):

Če bi v vašem kraju želeli imeti tako skupino, kontaktirajte društvo (059 932 066, info@solazdravja.si). Poskrbeli bodo, da tudi v vaši občini kmalu začne telovaditi skupina Šole zdravja. Na njihovi spletni strani lahko pogledate, kje so lokacije skupin Šole zdravja.

Pripravila: Neda Galijaš, Društvo Šola zdravja

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam