Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
16.05.2023
15:42
Ploščad na Svetem Vidu
Grafika: arhiv ePosavje
Na Občini Brežice so ponovili javni postopek zbiranja ponudb za izgradnjo razgledne ploščadi na Svetem Vidu nad Brežicami.

Razgledna ploščad na Svetem Vidu

BREŽICE Lanskega junija smo poročali, da bodo na priljubljeni brežiški izletniški točki postavili razgledno ploščad. Na Svetem Vidu nad Brežicami bodo uredili novo turistično točko in glavno vodilo koncepta razgledne ploščadi je vklapljanje v okolico, trajnost izvedbe, varnost in funkcionalnost. Za ureditev ploščadi so izbrali različico projekta ti. Plastnica, katere simbolna in oblikovna raven izhaja iz narave in razmerij zlatega reza.

Dobre 4 metre nad terenom

Kot pravijo v dokumentaciji, "predstavlja skoraj polkrožni podaljšek hriba, ki omogoča uporabniku korak dlje od varnega in širši pogled v daljavo - skrajnih dimenzij 6,3x13,7m (osrednji del 6,2x10m), višine tlaka 4,3m nad terenom, zato spada med nezahtevne objekte." V projektni dokumentaciji za izgradnjo razgledne ploščadi so med drugim zapisali, da bodo novo pridobitev sofinancirali iz treh virov - iz sredstev Evropske unije in instrumenta za okrevanje NextGenerationEU, nekaj bo primaknilo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, tretji bi pa bo proračun Občine Brežice. Projekt vzpostavitve razgledne ploščadi je bil sicer izbran kot eden izmed projektov participativnega proračuna

90 dni za dokončanje del

Ponudbe za izgradnjo ploščadi v Brežicah zbirajo do 31. maja. V osnutku pogodbe so zapisali, da bo moral izbrani izvajalec z gradbenimi deli pričeti takoj po uvedbi v delo - rok za dokočanje vseh del pa bo 90 dni od uvedbe v delo. Če ne bo težav - v prvih jesenskih dneh.

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja