Skip to main content
V Posavju 3° C Petek, 27. januar 2023
25.11.2019
14:02
Poklicna gasilska enota Krško, začetek del še letos
Foto: Ansat TV
Postopek izbire izvajalca gradbenih del širitve in obnove gasilskega doma Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Videm ob Savi se je zaključil. Začetek del še letos.

Gasilci bodo dobili nove in sodobnejše prostore

KRŠKO Kot pravijo na Občini Krško, so izvajalca tudi formalno že uvedli v delo. Dela izgradnje prizidka gasilskega doma se bodo po načrtih začela še v letošnjem letu. Z ureditvijo območja bo del degradiranega območja tovarne Vipap revitaliziran, gasilci pa bodo pridobili nove, sodobnejše prostore. "Kot je verjetno že opaziti, je v področju tovarne Vipap prišlo do precejšnjih sprememb. Vse te starejše objekte smo najprej odkupili in nato odstranili. Temu se pridružilo tudi podjetje Vipap in s tem smo dobili nov svetel prostor, v katerega se umešča gasilska dejavnost, ki se tam sicer že izvaja," ob tem pove krški župan Miran Stanko.

S širitvijo objekta bodo začeli še letos

Občina Krško bo še letos začela z deli širitve objekta, v katerem domujeta tako Poklicna gasilska enota Krško kot Prostovoljno gasilsko društvo Videm ob Savi. Kakor dodaja župan, so bili pred dilemo, ali prostore Poklicne gasilske enote energetsko saniramo, ampak hkrati gasilci potrebujejo nove prostore zaradi dodatnih vozil in predvsem, da jim oprema ne pripada. Po drugi strani so potrebe po prostorih tudi pri Prostovoljnega gasilskem društvu Videm.

"Dobili bomo prcej večji objekt"

Zato so se v sodelovanju s Poklicno gasilsko enoto Krško odločili za obnovo starega objekta in dograditev novih prostorov. "Dobili bomo precej večji objekt, kot je do sedaj. Sodoben in lepo urejen objekt bo hkrati pomenil tudi ureditev tega prostora. Na tem izpraznjenem prostoru na območju starega bazena in belilnce bo zrastel nov center za poklicne gasilce in prostori za PGD Videm," dodaja Stanko.

Naložba bo znašala 3,2 milijona evrov

Po pridobljenih ponudbah bo naložba znašala 3,2 milijona evrov in bo krita iz občinskega proračuna. "Če bomo uspeli na natečaju, na sproščene delu načrtujejo izgradnjo centra za vadbo prostovoljnih gasilcev za področje celotne regije. Investitor bi bila v celoti Gasilska zveza Slovenije," še sklene Stanko. Gradnja in obnova gasilskega doma bo po terminskem planu potekala do leta 2021.

Ansat TV

pge krško
krško
gasilci
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi