Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
19.09.2019
09:01
Foto: Jernej Čeh
Trinajsti dogodek v nizu skupno 27 prireditev, ki so organizirane v počastitev radeškega občinskega praznika, je bil turnir v malem nogometu Marjanov memorial, ki je potekal preteklo nedeljo.

Malonogometni Marjanov memorial na Jagnjenici

RADEČE Po tem, ko je Marjan Medved, dolgoletni predsednik TKD Jagnjenica, septembra 2008 žal izgubil bitko z zahrbtno boleznijo, so njegovi prijatelji iz omenjenega društva na čelu z novim predsednikom leto po smrti organizirali turnir v malem nogometu, v spomin na Marjana in ga temu primerno tudi poimenovali Marjanov memorial.

Od takrat vsako leto organizirajo omenjeni turnir v sklopu prireditev ob občinskem prazniku in letošnji je potekal že enastič zapovrstjo. Sodelovale so štiri ekipe (ekipa Darles iz Planine pri Sevnici, KMN Žebnik, ŠD Rožno-Presladol in ekipa TKD Jagnjenica), ki so pomerile med seboj.

Glede na razvrstitev na lestvici sta tretje- in četrto-uvrščena ekipa odigrali še eno srečanje za končno tretje mesto, prvi dve uvrščeni pa sta se pomerili v finalu.

Po napetem srečanju in izenačenim rezultatom (2:2) po rednem delu so se končne zmage veselili nogometaši Športnega društva Rožno-Presladol (blizu Blance oziroma Brestanice), domača ekipa TKD Jagnjenica pa je osvojila 2. mesto.

Fotogalerija (Foto: Jernej in Dejan Čeh)

Posebnost letošnjega turnirja je že bilo čutiti zaradi prenovljenih prostorov nekdanje šole na Jagnjenici, katere dela so bila ravno v zaključni (čistilni) fazi v času trajanja turnirja in tako so lahko športniki že uporabljali nove sanitarne in garderobne prostore. 

Štiriurno športno zaznamovano druženje, katerega osrednja nit nikakor ni bila v tekmovalnosti, pač pa v ohranjanju spomina na Marjana Medveda, se je sklenilo s pogostitvijo sodelujočih in medsebojnim druženjem.

Vir: Jernej Čeh
Foto: Jernej in Dejan Čeh

radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja