Skip to main content
Petek, 2. junij 2023
19.05.2022
07:58
Informativni dan, Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru
Informativni dan na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru
Ne Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru (FE UM) pripravljajo informativna dneva za podiplomski študij in Dan odprtih vrat Inštituta za energetiko FE UM.

Informativna dneva za podiplomski študij

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru organizira Informativna dneva za podiplomski študij (magistrski in doktorski študij), ki bosta potekala:

  • v Krškem na Inštitutu za energetiko FE UM, Vrbina 18, Krško v sredo, 18. maja 2022, ob 16.00 in 
  • v Velenju na Fakulteti za energetiko UM, Koroška cesta 62a, Velenje v četrtek, 19. maja 2022, ob 16.00.

Na informativnih dnevih bo podrobneje predstavljen študij na obeh podiplomskih študijskih programih, ki jih izvaja Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru, in sicer:

  • magistrskem študijskem programu Energetika 2. stopnje (redni in izredni študij) ter
  • na doktorskem študijskem programu Energetika 3. stopnje (izredni študij).

Prav tako bodo predstavljene tudi obštudijske dejavnosti na fakulteti, vpisni pogoji, roki za prijavo ter ostale pomembne informacije, povezane s študijem. Po predstavitvi bo sledil ogled prostorov, kjer se izvaja študijski proces.

Dan odprtih vrat Inštituta za energetiko FE UM

V sklopu informativnih dni v Krškem bo v sredo, 18. maja 2022, ob 16. uri potekal tudi »Dan odprtih vrat Inštituta za energetiko FE UM«.

Infrastruktura Inštituta za energetiko zagotavlja ustrezne laboratorijske kapacitete Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, tako za potrebe laboratorijskih vaj v učnem procesu, kot tudi za izvajanje znanstveno raziskovalnih aktivnosti. V zadnjem obdobju je fakulteta uspela infrastrukturo Inštituta z energetiko še dodatno nadgraditi z vrhunsko raziskovalno opremo, predvsem iz naslova projekta »Nadgradnja nacionalnih raziskovalnih infrastruktur – RIUM«, v okviru katerega je bila dobavljena naslednja oprema:

  • Enosmerni napajalni sistem za simulacije razpršenih virov s sklopom opreme za upravljanje energetskih sistemov skupaj s hibridnim sončnim sistemom,
  • Preizkuševalna temperaturna komora ter - 6-osna varilna robotska roka s krmiljem in premično varilno celico na kolesih.

Skupna vrednost navedene raziskovalne opreme znaša več kot 1 mio EUR, le-ta pa bistveno nadgrajuje obstoječo raziskovalno infrastrukturo Inštituta za energetiko Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru.

Udeleženci Informativnega dneva se bodo lahko sprehodili po laboratorijskih prostorih, kjer bodo predstavniki posameznih laboratorijev predstavili dejavnosti in opremo v laboratorijih.

Vljudno vabljeni k udeležbi.

oglasna novica
fakulteta za energetiko

Pridružite se nam