Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
03.12.2021
13:28
Sneg na Lisci, 3. december 2021
Foto: ARSO
Na Lisci je v petkovem jutru prava snežna pravljica, čez noč je namreč padlo skoraj 30 cm snega. Nekaj snega je tudi po Bohorju in Gorjancih. Že v nedeljo pa nad naše kraje prihaja nova pošiljka.

Na Lisci imajo 40 centimetrov snega

SEVNICA Četrtkov prehod ciklona in hitra ohladitev s severa sta na posavskih kucljih poskrbela za novo zimsko podobo. V četrtek ob 13. uri je bilo na Lisci še 12 centimetrov snega iz padavin z nedelje na ponedeljek, dež se je nato z močnim severnim vetrom spremenil v sneg in v 6 urah se je skupna količina snega z 12 centimetrov povečala na 29 centimetrov, v drugem delu noči pa je padlo še dodatnih 13 in nekaj po 1. uri zjutraj so na 947 metrih nad morjem izmerili 42 cm snega. V petkovem jutru imajo pri -1°C na Lisci 30 cm snega.

Na Gorjancih 11 cm snega, na Bohorju zameti

Pas padavin se je z jugozahoda proti severovzhodu pomikal bolj po notranjosti države in ne toliko čez Gorjance, kot je bilo to kdaj v preteklih snežnih padavinah. A kljub temu so se na Planini v Podbočju bo zelenem četrtku zbudili v bel petek. Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje imajo na prvi decembrski petek letošnjega leta tam zgoraj 11 cm snega. Na Bohorju je močan severni veter v četrtkovem večeru gradil zamete, ponekod na Vetrniku so globoki tudi več kot pol metra.

Kako kaže?

Petek, sobota

Danes se bo postopno jasnilo, na Primorskem bo pihala burja. V soboto bo delno jasno, jutro bo hladno in po nižinah megleno, popoldne se bo od zahoda oblačilo.

Nedelja, ponedeljek

V noči na nedeljo se bo povsod pooblačilo, pojavljati se bodo začele padavine. V južni polovici Slovenije bo po nižinah deževalo, v severni pa povečini snežilo. V nedeljo čez dan bo dež prešel v sneg v večjem delu notranjosti, na Primorskem bo zapihala burja. V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale, v ponedeljek se bo postopno razjasnilo.

(eP)

vreme v posavju
sevnica
krško

Pridružite se nam