Skip to main content
Torek, 28. november 2023
26.05.2021
10:31
Medved na Gori, Krško
Grafika: ePosavje.com
Potem ko so aprila v medveda opazili v radeški občini, so ta mesec njegovo prisotnost zaznali tudi na območju Gore, Goleka in Spodnjih Dul v občini Krško. Videli so ga tudi v Leskovcu pri Krškem.

Medved v občini Krško

KRŠKO "Lokalna cesta vodi iz vasi Gora proti vasi Senožete. Približno 10 dni nazaj sem na traktorski prikolici vozil jabolčne tropine, ki jih kompostiramo nižje v gozdu. Vozil sem v gozdu, ravno malo višje, kjer sem obrnil traktor v gozdu, je medved prečkal cesto." Tako svoje srečanje z medvedom opisuje krajan Gore Martin Mavsar.

Med vasema Osredek in Spodnje Dule

"Kot kaže se je premikal izpod daljnovoda čez cesto in naprej proti vasi Spodnje Dule. Največkrat so ga opazili v asi Golek in med vasema Osredek in Spodnje Dule. Verjetno se tu nekje tudi nahaja," dodaja sogovornik. Medved je bil po pričevanju krajanov na tem območju nekaj tednov, krajani so ga opazili že v prvih dneh maja.

Ste pri vas opazili medveda? Naredili fotografije ali posneli videozapis?
Pišite nam na info@eposavje.com!

Prva ga je opazila krajanka na Goleku

"Najprej ga je opazila krajanka, ki se je po popoldanski smeni vračala iz službe domov. Opazila, ga je v vasi Golek, ko je prečkal cesto," pove Mavsar. Nedolgo zatem ga je opazil še en krajan, ko se je loteval opravil v svojem nasadu. Čez nekaj dni ga je opazila dijakinja, ki je zjutraj odhajala do avtobusne postaje na Goleku, isti dan pa še naš sogovornik.

Lovci so poostrili obiske v gozdovih

"Ukrepal sem tako, da sem obvestil pristojne, številko 112. Kasneje smo dobili z vodjo oddelka za gozdno divjad pri Zavodu za gozdove, s katerim smo še sedaj v kontaktu in spremljamo situacijo. O tem so bili obveščeni lovska družina in lovci, ki so poostrili pogostost obiskovanja v gozdovih in na prežah. Po informacijah, ki smo jih dobili od lovcev, je bil tudi ta medved zelo zelo blizu tako Leskovca, kot tudi Krškega."

Nedolgo nazaj so ga opazili tudi v Vejervju

Medveda v zadnjem tednu na območju Gore niso opazili, so ga pa nekateri naši gledalci zaznali na širšem območju Leskovca pri Krškem. V zadnjih dneh je po spletu zaokrožila tudi informacija, da so medveda opazili pri koči na Bohorju. 

(eP)

leskovec pri krškem
krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam